News Jusuf Buxhovi

(1 - 14 von 17
)

Nicht bis Heiligabend warten

www.dzonline.de
Der Reifenwechsel in Lotte ist schon seit Wochen voll im Gange, denn der Winter hat seine Ankunft in Bayern und im Harz bereits warnend angekündigt. Der große...

Lotte : Sie haben Hüftschwung auf der Pfanne - Lotte - Westfälische...

www.wn.de
Immer besser informiert: Ihre Online-Tageszeitung der Westfälischen Nachrichten – aktuelle Nachrichten für Münster und das Münsterland.

Jusuf Buxhovi: Ibrahim Rugova midis realitetit dhe ikonës

www.zemrashqiptare.net
Dec 20, · IBRAHIM RUGOVA MIDIS REALITETIT DHE IKONËS. Në vigjilje të 31 vjetorit të themelimit të LDK-së. Nga Jusuf Buxhovi Historia nuk do të ishte histori po qe se nuk do t’i kishte aktorët e saj të përhershëm, të cilët, megjithatë, në të mbesin të prekshëm.. I tillë shfaqet edhe dr. Ibrahim Rugova, lideri i lëvizjes së kundërvënies civile ndër më të mëdhatë dhe ndër më ...

Jusuf Buxhovi: Një libër me vlera të veçanta

www.zemrashqiptare.net
Jan 08, · Nga Jusuf BUXHOVI. Studimi i Romeo Gurakuqit “Shqipëria dhe tokat e lirueme ”, në përpjekjet për të ndriçuar njërën ndër ngjarjet më domethënëse të kthesave historike nëpër të cilat kaloi bota shqiptare në fillim të shekullit të kaluar, ku lufta antifashiste, në njërën anë, anuloi realitetet politike që ...

Jusuf Buxhovi: Rekrutimi i dhunshëm, Masakra e Tivarit dhe ...

www.zemrashqiptare.net
Nov 20, · Jusuf Buxhovi: Rekrutimi i dhunshëm, Masakra e Tivarit dhe përgjegjësia e partizanëve shqiptarë. E shtune07:17 PM. Rishqyrtime historiografike (5) REKRUTIMI I DHUNSHËM, MASAKRA E TIVARIT DHE PËRGJEGJËSIA E PARTIZANËVE SHQIPTARË. (Rekrutimi i dhunshëm i Shqiptarëve si dhe dërgimi i tyre në frontin e Sremit dhe në ...

Luan Kalana: Jusuf Buxhovi - Gjaku i Kosovës

www.zemrashqiptare.net
Kish kohë që mendoja të shkruaja për ketë kolos, studiues historian romancier me potecial mendor dhe me deshmi dokumentare arkovore , të kohës se sotme moderne...

Kosova author Jusuf Buxhovi to Lecture at Monroe College, Bronx New...

albanianevents.com
Kosova author Jusuf Buxhovi to Lecture at Monroe College, Bronx New York. When: Feb 23, :00 PM till 5:00 PM. Where: Jerome Avenue Bronx New ...

“Dosja B” nga Jusuf Buxhovi do të promovohet të mërkurën

fax.al
Gazeta Express. Botues i këtij romani është "Faik Konica" dhe "Jalifat Publishing"  ...

Book donation "Jeniçeri i fundit", Jusuf Buxhovi for SEEU Library -...

www.seeu.edu.mk
On Thursday (October 9th ) 2014, starting at 14:00, at the Skopje Campus of South East European University, the writer and historian from Kosovo, Jusuf Buxhovi will donate to the SEEU Library.

Pesë “Kosova”-at e Jusuf Buxhovit

fax.al
shkrimtari dhe historian Jusuf Buxhovi. Aty, lexuesit do të gjejnë përfundime dhe  ...

Kosovo - Serbia: Can history be written without insulting others? -...

birn.eu.com
TV debate series “Tema” brings in its second episode a debate between historians, two from Kosovo, and two from Serbia on the topic: “Is it possible to write...
+1